Voorkom wateroverlast in je nieuwbouwtuin

Wanneer het winter wordt, hebben wij mensen meer last van hoge luchtvochtigheid. Hoe voorkom je dit? 

Nederland heeft flink wat regen en wind over zich heen gehad. Voor al die nattigheid heb je een goede afvoer nodig in de tuin van je nieuwbouwhuis. Wij geven je een aantal tips om geen natte voeten te krijgen!

1. Investeer in waterdoorlatende tegels, gras of grind
Moderne tuinen zijn vaak voor een groot deel betegeld waardoor het regenwater weinig kanten op kan. Zorg ervoor dat de regen de bodem in kan trekken; je zult zien dat dit een groot verschil maakt!

2. Plaats een vijver
Moet jij je nieuwbouwtuin nog helemaal inrichten? Overweeg dan om een vijver aan te leggen! Dit is een goede opslagplek voor regenwater en geeft daarnaast sfeer aan je tuin.

3. Sla regenwater op voor hergebruik 
Een regenton heeft veel voordelen. Zo ben je beter voorbereid op extreme weersomstandigheden. Er vallen steeds vaker korte, heftige buien. Je tuin kan dit vaak niet aan en de regenton helpt je om een deel van het water op te slaan. Ook houden je planten meer van regenwater dan kraanwater, is het beter voor het milieu en is het een gratis waterbron voor de tuin tijdens droge periodes.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
Nederland

071 - 516 80 88
nieuwbouw@fidesmakelaarsleiden.nl

Meer contactgegevens