De beste vloeren voor warme voeten!

In dit artikel adviseren wij je graag over de beste vloer opties voor warme voeten!

Stenen-, tegel & betonvloeren
Stenen-, tegel en betonvloeren zijn door hun lage warmteweerstand en hoge geleidbaarheid de ideale vloertypen om te combineren met vloerverwarming. De warmte trekt snel door de vloer heen en wordt goed vastgehouden. De dikte van de steen maakt niet veel in de doorlaatbaarheid van de warmte. Wel kan de opwarmtijd iets langer worden.

Vinyl en PVC-vloeren
Vinyl en PVC-vloeren zijn relatief dunne vloeren, waardoor warmte er makkelijk doorheen kan komen. Ze moeten echter niet een te hoge weerstand hebben, anders kan de vloerverwarming lelijke plekken in de vloer achterlaten. Er wordt aangeraden vinyl niet te combineren met vloerverwarming in ruimtes met een hoog warmteverlies, om deze plekken in de vloer te voorkomen.

Tapijtvloer
Je zou het bijna niet verwachten, maar tapijt in combinatie met vloerverwarming is zeker mogelijk. Het is wel belangrijk dat het tapijt aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo mag het tapijt niet antistatisch of hoogpolig zijn. Ook is een foamlaag in het tapijt niet geschikt. Laat je ook bij het combineren van tapijt met vloerverwarming informeren naar de mogelijkheden per tapijt.

Zoals je ziet zijn niet alle vloeren geschikt voor vloerverwarming, ondanks dat steeds meer vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming. Laat je van tevoren dus goed adviseren door de fabrikant en de aannemer.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
Nederland

071 - 516 80 88
nieuwbouw@fidesmakelaarsleiden.nl

Meer contactgegevens