Energie besparen in de zomer

Denk je aan ‘energie besparen’, dan denk je al snel aan besparen in de wintermaanden. Maar wist je dat je ook in de zomer op verschillende manieren kunt besparen op energie? De volgende zomerse tips gaan je hierbij helpen.

Hang je was buiten te drogen
Op warme zomerdagen heb je geen droger nodig om je was droog te krijgen. Hang je natte was op in je tuin of op je balkon en het is in een mum van tijd droog. De eerste besparing is binnen!

Kies voor tuinverlichting op zonne-energie
Zit je op warme zomeravonden lekker buiten, dan is het fijn om daar wat verlichting bij te hebben. Er is tegenwoordig een ruime keuze uit tuinverlichting en gezellige lampjes op zonne-energie. Gezellig voor ’s avond en lekker groen!

Douche iets kouder
Het verwarmen van water kost veel energie. Douche daarom in de zomer als het warm is juist iets kouder en bespaar hiermee op je energiekosten.

Gebruik een ventilator in plaats van airco
Airco’s verbruiken behoorlijk wat stroom. Zet daarom liever een ventilator aan in plaats van de airco. Wil je het nog beter doen? Gebruik dan de natuur om je huis te koelen. Zet vroeg in de ochtend en wat later op de avond wanneer het buiten wat koeler is je ramen en deuren open. Zo waait je huis even lekker door.

Eet wat vaker een salade
Tijdens warme dagen heb je vaak geen zin om te koken. Kies wat vaker voor een een salade als avondeten. Zo eet je lekker makkelijk én bespaar je op energie: win-win!

Zet apparaten en lampen uit
Deze tip is niet alleen voor de zomer, maar geldt eigenlijk het hele jaar door: zet lampen en apparaten uit wanneer je niet in de ruimte bent/ze niet gebruikt. Zo bespaar je energie en voorkom je dat je huis in de zomer hierdoor opwarmt. Twee vliegen in één klap!

Zo zie je maar: energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn en kan zelfs in de zomer!

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

NVM funda NWN ERA

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
Nederland

071 - 516 80 88
nieuwbouw@fidesmakelaarsleiden.nl

Meer contactgegevens