Vier vragen over meerwerk bij een nieuwbouwproject

Wanneer je bezig bent met een nieuwbouwproject, komt er vaak meerwerk om de hoek kijken. Maar wat houd meerwerk in? En waar moet je over nadenken?

1. Wat houdt meerwerk bij een nieuwbouwproject in? 
Een nieuwbouwwoning kan je meestal tot op zekere hoogte naar eigen wens aanpassen, waardoor een bouwer extra werk uitvoert buiten het contract om. Zo kan je bijvoorbeeld extra stopcontacten plaatsen, een extra muur in de woning of een dakraam laten plaatsen. Als een bouwer bepaalde werkzaamheden niet uitvoert, dan heet dit casco.

2. Hoe maak je afspraken over meerwerk?
Indien je meerwerk uit wilt laten voeren, zorg dan dat je hier duidelijke afspraken over maakt voordat je de koop-/aanneminsovereenkomst tekent. Er zijn ook een aantal punten waar je op moet letten, zoals het tijdig doorgeven van het meer- of minderwerk, de duidelijke vermelding van de prijzen en de exacte omschrijving van het meerwerk. 

3. Is de prijs voor meerwerk onderhandelbaar?
De prijs is zeker onderhandelbaar, maar hoe makkelijk of moeilijk dit gaat hangt uiteraard af van de martkomstandigheden, de hoeveelheid meerwerk die afneemt en de vooraf gemaakte afspraken. Als woningen moeilijker verkocht worden, zal jouw onderhandelingspositie beter zijn. 

4. Hoe zit het met garantie? 
Indien je woning wordt gebouwd onder garantie en waarborg van Bouwgarant, SWK of Woningborg, dan valt meerwerk hier ook onder. het meerwerk moet dan wel bijgevoegd zijn bij de koop-/aannemingsovereenkomst. Ook staan bovengenoemde instaties garant voor de kwaliteit van de woning, zodat deze beschermd is zodra de bouwer of aannemer zelf zijn garantieverplichtingen niet kan nakomen vanwege faillissement. 


Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
Nederland

071 - 516 80 88
nieuwbouw@fidesmakelaarsleiden.nl

Meer contactgegevens